Kolhydrater

7 resultat

Kolhydrater är viktiga för vår kropp då de är vår primära energikälla. Dessutom måste en diet tillgodose ett tillräckligt intag av kolhydrater!

Vilka olika typer av kolhydrater finns?

I de flesta moderna produkterna finns kolhydrater och i de flesta fall är dessa kolhydrater socker. Så kallade bra kolhydrater, vilket inte socker är, gör blodsockret stabilare under en längre tid. Exempel på bra kolhydrater är fullkorn och grönsaker som är långsamt absorberande kolhydrater. Andra goda källor för bra kolhydrater inkluderar brunt ris, havregryn, sötpotatis, quinoa och bönor. Många proteinpreparat och kosttillskott innehåller bra kolhydrater från dessa ingredienser. 

Vilka kolhydrater är lämpliga vid träning?

Kolhydrater är den viktigaste energikällan till våra kroppar. Det är därför vi behöver fylla på med kolhydrater före, under och efter tung träning för att fylla upp energilagret av glukos i våra kroppar. Många av produkterna som beskrivs kan intas både innan, under och efter träning för att förbygga risken för att kroppens energilager ska ta slut. Många laddningsdrycker och booster så väl som återhämtningsdrycker innehåller så kallade snabbt absorberande kolhydrater såsom dextrose eller maltodextrin. 

Att välja rätt produkt av kolhydrattillskott?

Nedan följer ett urval av kraftfulla och högkvalitativa produkter för olika ändamål; att tillföra energi, återställa energinivåerna i kroppen på ett effektivt sätt, eller för att förbättra hållbarhet och prestanda.
Kartlägg vilken typ av produkt du behöver i din vardag och till din träning – du kanske behöver något som laddar batterierna inför eller ett snack och en dricka för återhämtning efteråt. Om man inte planerar att träna under dagen är långsamma kolhydrater att föredra. Men om träning planeras tillhandahåller andra produkter snabb energi vilket gör dig redo och på tårna inför träningen.
Mass erbjuder både snabba och långsamma kolhydratprodukter. Snabba kolhydrater kan du själv blanda ner i din proteinshake eller så kan du köpa färdigblandade produkter som innehåller både protein och kolhydrater för bästa möjliga återhämtning. 

Sortera:

Products