Hälsa & Välmående

16 resultat

Många människor vet vikten av intaget av vitaminer, men få får dock inte i sig tillräckligt av dessa, för kroppen, viktiga ingredienser! Ett tillräckligt intaget av vitaminer och mineraler är essentiellt för kroppens välmående. 

Varför behöver du mer vitaminer när du tränar?

Vitaminer och mineraler är superviktigt för personer som tränar och rör på sig mycket. När du tränar minskar ditt immunförsvar tillfälligt och du svettas ut mycket vätska innehållandes mineraler och vitaminer. De förlorade näringsämnena måste snarast ersättas med nya. Det enklaste sättet för att säkerställa ett tillräckligt intag av vitaminer är antingen i form av kosttillskott, vilka exempelvis kan intas på jobbet eller på resande fot, eller via en rikligt grön och varierande kost.   

Vitaminer och allmänt välmående

Genom att säkerställa ett tillräckligt intag av vitaminer och mineraler kommer du både att vara friskare och få snabbare resultat av din träning. Mineraler är viktiga för återhämtningen, metabolismen och den cellulära balansen. Mineraler tar även hand om ditt skelett, vilket kan vara speciellt bra efter hård ansträngning.
Vitaminer är av yttersta vikt för välbefinnandet och vitaminer fungerar bättre tillsammans än var för sig. Även ingredienser och nyttigheter i maten kommer absorberas bättre och tas om hand av kroppen om tillräckligt med vitaminer redan finns i kroppen. 

Hur väljer man vitaminer?

Vilka vitaminer och mineraler som behövs beror på kosten, kroppens konsumtion och ämnesomsättning samt mängden träning. För en person i hård träning krävs mer vitaminer än för den i mindre rörelse. En multivitamin är ett enkelt sätt att se till att de många viktiga vitaminerna intas och tillsammans med exempelvis Myprotein Nutri-Greens får kroppen merparten av de viktiga vitaminer och mineraler som behövs.
Ju mer du svettas, desto mer vitaminer och mineraler behöver du och vitaminbehovet ökar även avsevärt med åldern. För oss som bor i norr och ser solen ytterst sällan under vinterhalvåret är D-vitamintillskott av yttersta vikt då D-vitamin annars skapas när huden kommer i kontakt med solljus.
Många vitaminer fungerar bättre tillsammans; d-vitamin och kalcium, natrium och kalium, vitamin B12 och folat, niacin, koppar och zink.

Sortera:

Products